Spaghetti carbonara to pyszne danie wywodzące się z kuchni włoskiej. Delikatny sos z wędzonym boczkiem oraz tartym serem w połączeniu z makaronem spaghetti.
Skład: MAKARON SPAGHETTI (mąka semolina z PSZENICY durum) 60%, boczek wędzony (boczek wieprzowy 91%, woda, sól, glukoza, wzmacniacz smaku: glutaminian sodu, białko wieprzowe, substancja konserwująca E250) 12%, ŚMIETANA 30%, cebula biała, MIKS TARTYCH SERÓW (MLEKO, sól, podpuszczka, LIZOZYM JAJECZNY), przyprawy: (czosnek, sól, pieprz czarny).
Z uwagi na przetwarzanie na terenie zakładu, produkt może zawierać ORZECHY ARACHIDOWE i SEZAM.
Wartość odżywcza: | 100 g | porcja(350 g) |
Energia | 119 kcal 499 kJ |
417 kcal 1747 kJ |
Tłuszcze | 2,0 g | 7,0 g |
w tym tłuszcze nasycone | 1,2 g | 4,0 g |
Węglowodany | 18 g | 62 g |
w tym cukry | 0,9 g | 3,2 g |
Błonnik | 1,7 g | 6,0 g |
Białko | 6,4 g | 22,5 g |
Sól | 1,1 g | 3,8 g |